Kings Curve Summercamp vecka 33
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps IF Ishockeyförening

DAIF (DomarAnsvarig I Föreningen)

Shujin wang är domaransvarig i Segeltorp hockey. 

Du når honom på 073 718 80 67

 

Vi använder Cleverservice för domarersättningar.

 
 
           
 

 

Att döma hockey
Att döma hockey

Att döma hockey är riktigt roligt och stimulerande. Många som börjar är själva fortfarande aktiva spelare eller ledare/tränare som förutom att få lite extra pengar också breddar sina hockeykunskaper. Utvecklingsmöjligheterna är stora och många växer också som människor under domarkarriären.

 

Hur börjar jag och vad krävs?

 

Maila vårt kansli på ungdom@segeltorphockey.se och uppge namn, personnummer, adress, mobilnummer,  e-post, hockeybakgrund samt om du spelar med något lag idag. För att kunna döma måste du kunna åka skridskor, ha fyllt 15 år samt genomfört nybörjarkursen för ungdomsdomare - steg 1 (UD1)

 

Viktigt meddelande till lagledare, tränare och domare:

 

Ha som rutin att besöka sidan hockeydomare.nu varje dag för att försäkra er om era respektive matcher stämmer med datum och klockslag. Ni som är domare, tänk på att informationen gällande de matcher ni är tilldelade gäller som obligatorisk kallelse. Om ni har förhinder åligger det er själva att ordna ersättare. All tillsättning från U11-U16 tillsätts av DAIF. U9-U10 ska ha "Matchledare" dvs inga domare på dessa matcher. Matcher i SHC har DAIF full kontroll över och att det ska finnas domare till varje match.

 

När det gäller träningsmatcher ska lagledare i god tid meddela DAIF via e-mail när matchen ska spelas så DAIF kan tillsätta domare. Är det med kort varsel, ring DAIF direkt! När det gäller Cuper så vill DAIF ha ett spelschema via e-mail i god tid för att hinna tillsätta domare.

 

I U11-U15 ska matcherna dömas av två domare och vid U16 av tre domare. Om endast en domare dyker upp i U11-U15 kan domaren döma ensam, men har skyldigheten att omgående meddela DAIF om detta inträffar. U 16 får dömas av två domare om den tredje saknas.

 

DAIF har som skyldighet att tillsätta domare som är utbildade i år av Stockholms ishockeyförbund, och detta måste följas noga. Vid extrema fall då ingen domare dyker upp så måste matchen ställas in såvida inte DAIF på kort varsel kan få tag i reservdomare.

 

Är du intresserad av att bli domare, se denna film

 

Att vara domare