Kings Curve Summercamp vecka 33
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps IF Ishockeyförening

En av våra ”old-timers” har lämnat oss
2022-10-04 10:24
Leif Greesnis Foto: Hanserik Tönnheim
Leif Greesnis 1938-2022

 

En av våra ”old-timers” har lämnat oss

 

Leif Greesnis avled den 16 september 2022 efter en kort tids sjukdom

 

Han var född i Stockholms innerstad men familjen flyttade till Gamla Kyrkvägen i Segeltorp när han var fyra år.

 

Leffe var aktiv i alla bollsporterna – men det var i ishockeyn och bandyn han var som bäst (snabb på skridskorna) och han spelade i A-lagen under flera år i slutet av 50- och början av 60-talet.

 

Efter en paus från idrotten under ett par år kom han 1968 tillbaka i SIF – nu som ledare och kompetent tränare för hockeypojklagen. Han fortsatte sedan som mycket omtyckt lagledare i ishockeyns A-lag under flera år. Leffe var också styrelsemedlem under många år i Gamla Grabbarna som klubbmästare.

 

I början av 1970-talet startades SIF:s ungdomssektion med Åke Andersson som ordförande, Leffe som sekreterare och undertecknad som kassör. Inflyttningen i Segeltorp var då stor och det fullkomligen kryllade av ungar som ville spela fotboll och hockey. Vi blev snabbt en av de ledande föreningarna i kommunen på pojk- och flicksidan i fotboll.

 

Att tjejer ville (och kunde …) spela fotboll var ganska nytt och intresset var enormt. Till en början var Leffe och jag ensamma ledare med fem flicklag i Huddingemästerskapen och speciellt de yngre lagen hade stora framgångar i S:t Erikscupen. De blev senare stommen till det första damlaget i föreningens historia. Efter ett par år lämnade vi över till mer fotbollsmässigt kvalificerade ledare. Men roligt var det!

 

Leif Greesnis fick 1982 föreningens förtjänstmärke i silver nr 65 och guldmärket år 2011.

 

Jag och min hustru Elaine har känt och umgåtts med Leffe och hans fru Nell i snart 60 år. Saknaden och tomheten är stor – så även hos medlemmarna i SIF:s veteranförening Gamla Grabbarna.

 

Ola Hansson